همشهری آنلاین: یک مطالعه جدید بحث‌برانگیز این نظریه را که سلامت قلب با کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده از رژیم غذایی که معمولا دارای منابع حیوانی هستند تضمین می‌شود را به چالش می‌کشاند.

مصرف روغن گیاهی سلامت قلب را تضمین نمی‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، تحقیق جدید محققان نشان می‌دهد درحالیکه اکثر افراد خود را مجبور به مصرف روغن ذرت به جای چربی‌های اشباع شده می‌کنند تا سطح کلسترول خود را پایین بیاورند، اما ریسک مرگ زودهنگام آنها افزایش می‌یابد.

روغن گیاهی

طبق این مطالعه، جایگزینی روغن‌های گیاهی غنی از اسید لینولئیک به جای چربی‌های اشباع شده موجب کاهش سطح کلسترول خون می‌شود، اما مانع از بروز بیماری قلبی یا کمک به طولانی شدن عمر نمی‌شود.

همچنین این یافته‌ها در مورد این باور که روغن‌های گیاهی غنی از اسید لینولئیک برای سلامت قلب خوب هستند ابراز تردید می‌کند.

تیم محققان این مطالعه به سرپرستی کریستوفر رامسدن از دانشگاه کارولینای شمالی، با بررسی داده‌های بدست آمده از مطالعه انجام شده بین سال‌های ۱۹۶۸ و ۱۹۷۳ بر روی ۹۴۲۳ فرد شرکت کننده با رده سنی ۵۲ سال مجددا این فرضیه را مورد بررسی قرار دادند.

طبق بررسی‌ها، همانگونه که انتظار می‌رفت رژیم غذایی غنی از اسید لینولئیک موجب کاهش سطح کلسترول شده بود اما موجب افزایش طول عمر افراد نشده بود. در حقیقت شرکت کنندگانی که دارای کاهش بیشتری در میزان سطح کلسترول خون‌شان بودند بیشتر در معرض ریسک مرگ قرار داشتند.

طبق یافته‌های این تحقیق، به ازای هر mg/dL ۳۰ کاهش در میزان کلسترول، ریسک مرگ در افراد این مطالعه تا ۲۲ درصد افزایش یافته بود.

با این حال کارشناسان تغذیه از دانشگاه هاروارد در مورد نتایج این مطالعه ابراز نگرانی می‌کنند و آن را از بسیاری از جهات اشتباه عنوان می‌کنند.

دکتر مریم فروید، محقق ایرانی دانشگاه هاروارد، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نمی‌تواند راهنمای خوبی برای یک رژیم غذایی سالم باشد. براساس اطلاعات گسترده مطالعات قبلی، ما می‌دانیم ریسک بروز بیماری قلبی در صورتی کاهش می‌یابد که مصرف چربی‌های اشباع نشده حاصل از روغن‌های گیاهی مایع نظیر سویا، ذرت، زیتون و کانولا در پخت غذا و در سالاد جایگزین چربی‌های اشباع از جمله گوشت قرمز و چربی‌های لبنی شود.

دکتر فرانک هو، از همکاران دکتر فروید در هاروارد، نیز با تایید این گفته‌ها می‌گوید: «این مطالعه دارای معایبی است و نتایج آن نباید موجب تغییر در دستورالعمل‌های رژیم‌های غذایی فعلی که بر مصرف منابع سالم چربی پلی اشباع نشده نظیر روغن زیتون و سایر روغن‌های گیاهی، مغزیجات آجیلی، حبوبات و اووکادو تاکید دارد شود.»

کد خبر 330710

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha